Små ting kan gi bedre framkommelighet

Små og kjedelige ting kan gi økt framkommelighet for næringslivet i Vest-Finnmark, ifølge en rapport Transportøkonomisk institutt (tøi) har laget for Vest-Finnmark regionråd.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 20.05.2015 17:33

Vintervedlikeholdet er godt, men bedre brøyting vil gi stor effekt, ifølge rapporten som Transportøkonomisk institutt har laget.
Små og kjedelige ting kan gi økt framkommelighet for næringslivet i Vest-Finnmark, ifølge en rapport Transportøkonomisk institutt (tøi) har laget for Vest-Finnmark regionråd.

--Sikker og pålitelig framkommelighet er viktigere for næringslivet enn kortere reisetid. Å utbedre kritiske punkt er det som skal til for å forbedre framkommeligheten, sier Jørgen Aarhaug i Transportøkonomisk institutt til Radio Nordkapp.

--Å forebygge at trailere står fast og hindrer øvrig trafikk på E6 fra Alta til Sennalandet er det enkelttiltaket som må på plass raskt. Punktutbedring kan gi stor effekt for næringslivet, sier Aarhaug.

--Næringslivet er fullstendig avhengig av at varene kommer frem til rett tid. Det er veldig dårlig betalt for råtten fisk. I utgangspunktet er vintervedlikeholdet godt, men bedre brøyting kan gi stor effekt, sier Jørgen Aarhaug.

E69 fra Olderfjord til Honningsvåg er den veien som blir mest stengt i Vest-Finnmark. E69 ble stengt 25 ganger i 2008. Toppen var i 2013 med 100, mens veien i 2014 ble stengt 60 ganger, viser rapporten.

--Selv om E69 har flest stenginger anbefaler vi utbedring av E6 (Troms-Sennalandet), Riksvei 94 (Skaidi-Hammerfest) og Riksvei 93 (Alta-Kautokeino) før E69. Årsaken er at trafikken til Magerøya er mye mindre enn til Hammerfest og Alta, ifølge Aarhaug.
 

 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS