Sp er skuffet

Regjeringen skriver i revidert budsjett at det ikke vil bli fremmet forslag om arealavgift for havbruk.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 24.05.2015 15:45

Regjeringen skriver i revidert budsjett at det ikke vil bli fremmet forslag om arealavgift for havbruk.

--Det er skuffende at regjeringen ikke vil gi kommunene en større del av verdiskapingen knyttet til havbruk. Det er helt avgjørende at kommunene som har oppdrettsanlegg får en større del av inntektene fra oppdrettsnæringen enn i dag for at de skal legge til rette nytt areal, sier Geir Pollestad (Sp), stortingsrepresentant og leder av næringskomiteen, til Nordkappnytt.

Mange oppdrettskommuner mener de avsetter store areal til fiskeoppdrett uten at det gir direkte inntekter til kommunekassa.

--I dag går all skatt fra bedrifter til statskassa. Regjeringen mener at noe av det som skapes lokalt, også bør komme lokalsamfunnet til gode. Vi vil derfor lansere en ny modell for kommunal selskapsskatt, for å gjøre det attraktivt å skape arbeidsplasser lokalt. Det vil også i aller høyeste grad komme kommunene som legger til rette for oppdrett til gode, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H).

I dag går selskapsskatten til staten, før det blir fordelt til alle kommunene. I følge regjeringens egne beregninger vil 40 kommuner tjene på at selskapsskatten tilfaller kommunene direkte.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS