Skrikende farger halverer risikoen for syklister

Et unikt forskningsprosjekt har vist at sykkeljakker i skrikende farger halverer risikoen for å bli kjørt ned.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 24.05.2015 09:45

Et unikt forskningsprosjekt har vist at sykkeljakker i skrikende farger halverer risikoen for å bli kjørt ned.

--Dette dokumenterer den store effekten av å kle riktig på seg for å synes i trafikken, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Når du hopper på sykkelen din deltar du samtidig i en kamp om oppmerksomhet i trafikken. Du har rikelig med konkurrenter. Trafikklys, skilt reklamer, fotgjengere, biler, andre syklister og mange andre kjemper om å bli sett, men det er noe du kan gjøre for å redusere risikoen. En ny undersøkelse viser nemlig at syklister iført knallgule sykkeljakker kom ut for 48 prosent færre uhell der et motorisert kjøretøy var involvert, enn syklister ikledd mindre glorete farger.

--Resultatene fra undersøkelsen er helt klare, og det er ingen grunn til å vente med å handle. Alle syklister må skille seg mest mulig ut, slik at de unngår å bli oversett og nedkjørt. Hvis du ikke har slike plagg i garderoben, bør du skaffe deg slike, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Jakke eller vest
– Alle bør ha en eller annen form for selvlysende bekledning på seg når de sykler. Det kan være en jakke eller en sikkerhetsvest, sier lektor Harry Lahrmann, som er en del av trafikkforskningsgruppen ved det teknisk-naturvitenskapelige fakultet på Aalborg Universitet.

(Pressemelding Trygg Forsikring)
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS