Vil ikke bosette flere flyktninger

Rådmannen i Nordkapp vil ikke bosette flere flyktninger.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 04.05.2015 17:22

Rådmann Charles Hansen innstiller ovenfor politikerne at Nordkapp kommune ikke skal imøtekomme henstillingen fra departementet.
Rådmannen i Nordkapp vil ikke bosette flere flyktninger.

Statsråd Solveig Horne (FrP) har i et brev til alle kommunene bedt om økt bosetting av flyktninger. 5 000 flyktninger venter på bosetting i kommuner. I tillegg vil flere av partiene på Stortinget ta imot 10 000 ekstra flyktninger fra Syria.

Nordkapp kommune har tidligere sagt ja til å bosette ti flyktninger i året frem til 2017, altså til sammen 30. Nå ber staten om at Nordkapp bosetter syv ekstra i 2016 og fire ekstra i 2017. Fra før av har Nordkapp bosatt 55 flyktninger.

Fylkesmannen i Finnmark har overprøvd kommunestyrevedtak mot asylmottak. Dermed kan Nordkapp når tid som helst bli vertskap for et asylmottak på 180 personer.

--Nordkapp kommune mener kommunen allerede i dag har påtatt seg et stort samfunnsansvar ved bosetting av dagens flyktninger, noe som viste seg å være en svært utfordrende og krevende prosess, ifølge Charles Hansens saksutredning til formannskapet.

Rådmannens forslag til vedtak: 
«Nordkapp kommune ser seg ikke i stand til å imøtekomme henstillingen fra departementet om ytterligere økninger i antallet flyktninger.»

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS