Mer torsk på bordet

Fersk torsk er i ferd med å innta norske middagsbord for alvor. I fjor økte ferskkonsumet med hele 41 prosent, viser en nylig publisert rapport fra sjømatrådet.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 19.04.2015 15:45

Fersk torsk er i ferd med å innta norske middagsbord for alvor. I fjor økte ferskkonsumet med hele 41 prosent, viser en nylig publisert rapport fra sjømatrådet.

Nordmenn handlet sjømat for 7,6 milliarder kroner i fjor. 95 prosent av befolkingen la sjømat i handlekurvene, og det er fersk torsk som nå erobrer norske middagsbord, skriver Kyst og Fjord.

Ferskfisk drar lasset
Nytt av året er den sterke økningen i konsumet av ferske fileter av laks og torsk med en volumøkning på 19,6 prosent.

Trenden med forbrukervennlige pakninger har gjort at flere nå også setter fersk torsk på middagsbordet.

--Laksen har banet veien for torsken som nå pakkes og selges på samme måte i butikkene. Det har ført til av vi i 2014 konsumerte 41 prosent mer fersk torsk enn i 2013, forteller markedssjef Lisbeth Bjørvig Hansen i Norges Sjømatråd.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS