Var ikke turistfisk

Det rekordstore beslaget av fisk som ble gjort på grenseovergangen Bjørnfjell ved Narvik i påsken var kjøpt ved en norsk fiskeribedrift og ikke fisket av turister, skriver Fiskeribladet Fiskaren.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 20.04.2015 01:19

Det rekordstore beslaget av fisk som ble gjort på grenseovergangen Bjørnfjell ved Narvik i påsken var kjøpt ved en norsk fiskeribedrift og ikke fisket av turister, skriver Fiskeribladet Fiskaren.

--Vi har kvitteringen fra den norske bedriften som solgte fisken, men har foreløpig ikke nok data til å kunne slå fast om firmaet har vært involvert i noe ulovlig, sier politistasjonssjef Egil Sletteng ved Narvik politistasjon.

Torsketunger
Det var natt til påskeaften en varebil registrert i Estland ble stoppet på tollstasjonen på Bjørnfjell. To litauiske statsborgere hadde med seg 2.200 kilo fisk fordelt på 50 kasser. Saken ble overlatt til politiet, som ila de to mennene en bot på 20.000 kroner for smuglingsforsøket.

Boten ble vedtatt på stedet, og litauerne kunne fortsette ferden. Men fisken, torsk, torsketunger, hyse og kveite ifølge politiet, ble destruert.

Stort beslag
Ved Toll- og avgiftsdirektoratet karakteriseres beslaget av fisk som noe av det største man kan huske å ha vært borti. Det spesielle i denne saken er at det ikke dreier seg om selvfisket filet fra et av de mange turistfiskeanleggene langs kysten, der hver person lovlig kan ta med seg 15 kilo.

Her var fisken kjøpt av de to som ble tatt, og mengdene tilsier at det kan være snakk om andre formål enn «eget forbruk».

I god tro?
Det vil imidlertid ikke politiet spekulere i. Sletteng regner med at det vil bli gjort nærmere undersøkelser rundt det involverte norske firmaet, men navn vil han så langt ikke gå ut med.

– Det vi vet, er at bedriften ikke hadde tillatelse til å eksportere fisk. Men det er slett ikke sikkert at man ved bedriften visste hvordan fisken skulle brukes, og de kan ha handlet i god tro, sier politistasjonssjefen.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS