Nysgjerrig på selvangivelsen?

Før helgen fikk 314 000 nordlendinger varsel om at selvangivelsen er klar. Var du ikke en av dem, fortvil ikke. Nå får også du muligheten.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 27.03.2015 01:41

Før helgen fikk 314 000 nordlendinger varsel om at selvangivelsen er klar. Var du ikke en av dem, fortvil ikke. Nå får også du muligheten.

Mandag 23. mars fikk ytterligere 97.000 personer i Nord-Norge mulighet til å logge seg inn i Altinn for å sjekke selvangivelsen.

--Dette gjelder skatteytere som verken er e-bruker eller har reservert seg mot elektronisk kommunikasjon. Disse gir vi nå anledning til å sjekke skatten på nett allerede to uker før papirutsendelsen starter, forteller Siv Simonsen Kibsgaard, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatt nord.

Ivrigst i nord
Pågangen for å se selvangivelsen har vært stor. Før helgen hadde allerede godt over en million på landsbasis sjekket skatten. Størst nysgjerrighet har imidlertid befolkningen i Nord-Norge, der 40 prosent allerede har vært inne og sjekket om det blir penger tilgode eller restskatt. Selv om selvangivelsen stadig blir enklere, er det viktig å kontrollere at de forhåndsutfylte opplysningene stemmer.

--Bruker du nettet til å sjekke selvangivelsen, gir dette en rekke fordeler. På www.skatteetaten.no/sjekkskatten finner du blant annet en veileder som steg for steg hjelper deg med sjekk og utfylling, sier Kibsgaard.

Aldri vært enklere
Som e-bruker blir du varslet på SMS og/eller e-post når du mottar ny informasjon fra Skatteetaten. Du får raskere tilgang til selvangivelse, skatteoppgjør og annen informasjon.

--Det aldri har vært enklere å motta og sjekke opplysningene i selvangivelsen. Så vær nysgjerrig og benytt muligheten til å se selvangivelsen elektronisk, oppfordrer Kibsgaard.

Utsendelse av selvangivelsen på papir starter først etter påske.

(Pressemelding Skatt Nord)
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS