Regjeringen vil ikke gripe inn

Kommunalminister Jan Tore Sanner har i et svar gitt beskjed om at regjeringen ikke vil gjøre noe for å hindre at statlige arbeidsplasser blir fjernet fra Finnmark.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 26.03.2015 13:38

Jan Tore Sanner vil ikke gripe inn i prosesser som kan medføre at arbeidsplasser forsvinner ut av Finnmark. (Foto: Thomas Haugersveen)
Kommunalminister Jan Tore Sanner har i et svar gitt beskjed om at regjeringen ikke vil gjøre noe for å hindre at statlige arbeidsplasser blir fjernet fra Finnmark.

Helga Pedersen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti, har sendt et skriftlig spørsmål om hvilke føringer regjeringen har for lokalisering av statlige arbeidsplasser.

Arbeiderpartiet mener det pågår en storstilt nedleggelse av statlige arbeidsplasser i Finnmark, og nevner Fiskeridirektoratet, Kystverket, NAV, Inovasjon Norge, politiet og Skatteetaten.

Kommunal- og modernæringsminister Jan Tore Sanner (H) skriver at regjeringen ikke har noe spesielle føringer for lokalisering av statlige arbeidsplasser bortsett fra at man skal drøfte med regjeringen hvis det er flytting til Oslo.

--På mange måter har både folk og dagens velferdstjenester vokst ut av strukturer som ble etablert i en annen tid: derfor er det behov for endringer.
I slike endringsprosesser må vi både kunne erkjenne behovet for endring og se de mulighetene ny organisering åpner for. Dette forutsetter at ulike alternativ for lokalisering blir vurdert opp mot hverandre på et tidlig tidspunkt i prosessene, og at et vedtak om ny lokalisering er basert på en god avveining mellom målene for lokaliseringspolitikken og formålet med endringene, skriver Sanner.

Les hele svaret.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS