Nyttig møte med EU-delegasjon

En gruppe EU-parlamentarikere var for første gang i Finnmark og ble kjent med Finnmarks muligheter og utfordringer.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 27.02.2015 21:25

En gruppe EU-parlamentarikere var for første gang i Finnmark og ble kjent med Finnmarks muligheter og utfordringer.

Naborelasjonene til Russland ble også tema på møtet i Kirkenes.

Delegasjonen på Brussel-baserte parlamentarikere og rådgivere fra flere land har besøkt Nord-Norge et par dager. Onsdag kveld fikk de oppleve vinterfinnmarks turistopplevelser, før det ble et bredere fagprogram torsdag.

Grensespørsmål
I Kirkenes innledet fylkesordfører Runar Sjåstad om Finnmarks muligheter og utfordringer. I sitt innlegg kom han blant annet inn på Finnmarks naturressurser, kultur og nærheten til Russland.

Dette regionale samarbeidet med Russland opptok flere, og fylkesordfører Runar Sjåstad ga sitt bilde av den felles historien Norge i nord har til Russland. Han var opptatt av å håndtere de regionale utfordringene på best mulig måte, sett i lys av den politiske situasjonen i Ukraina.

Russlands generalkonsul i Kirkenes ga sitt bilde på både den regionale situasjonen og på den internasjonale situasjonen. Kollega Ole Lindemann ved det norske konsulatet holdt også sin orientering. På møtet ga også Barentssekretariatets leder Pia Svendsgård informasjon om tiltak og prosjekter, og Statoil bidro også til kunnskap – som var delegasjonens mål med turen fra Brussel.

Tiltakssonen
EU-politikerne fikk innblikk i de økonomiske ordningene i Finnmark og Nord-Troms. Jørn Dormann fra Danmark sa at trenden blant unge er å flytte til storbyer, så derfor vil det være interessant å finne løsninger på å få folk til å bo utenfor byene, og lage nye arbeidsplasser.

(ffk.no)
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS