Hvorfor er forespørslene avvist?

Liv Signe Navarsete ønsker svar fra forsvarsministeren om hvilket nivå som har vurdert forespørselen fra Russland og hvorfor Norge har avvist henvendelsen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 27.01.2015 05:25

Liv Signe Navarsete med spørsmål i spørretimen om hvorfor henvendelsene fra Russland er avvist. (Arkivfoto)
Liv Signe Navarsete, stortingsrepresentant for Senterpartiet, ønsker svar fra forsvarsministeren om hvilket nivå som har vurdert forespørselen fra Russland og hvorfor Norge har avvist henvendelsen.

Et tysk konvoi fra Berlevåg til Honningsvåg i september 1944 ble angrepet av et russisk bombefly utenfor Tanahorn. Det russiske flyet ble skutt ned av den tyske marine. I fjor ba russiske myndigheter om hjelp fra det norske forsvaret for å finne det russiske bombeflyet. Norske myndigheter har avslått forespørselen fra Russland.

Senterpartipolitikeren bruker flyet, men også en minneseremoni som eksempel i spørsmålet. Hun vil vite hvilket nivå i Norge som har vurdert forespørslene og hvorfor forespørslene fra Russland er avvist.

Forsvarsministeren skal besvare spørsmålene i Stortingets spørretime på onsdag.

Hele spørsmålet fra Liv Signe Navarsete:
«ABC-nyheiter skreiv laurdag 17. januar at den russiske ambassaden i fjor bad om hjelp til å få heva fire omkomne krigsheltar frå eit flyvrak i havet utanfor Berlevåg. Norske myndigheiter har no avslått oppmodinga. Samstundes har regjeringa sagt nei til førespurnaden om å gjennomføre ein felles russisk-norsk minneseremoni om Nordflåtens marinesoldatar som omkom under 2. verdskrig. På kva for nivå er førespurnadene vurdert, og kvifor er Russland sine førespurnader avvist?»
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS