Ny avtale sikrer oljevernopplæring i mørket

Eni Norge inngår avtale med Nordkapp maritime fagskole om oljevernopplæring. Fagskolen i Honningsvåg blir først i verden til å ta i bruk simulator til trening av oljeoppsamling i mørket.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 22.10.2014 13:01

Bjørn Bjørgve og John Arne Andersen, fornøyde representanter for Eni og Nordkapp maritime fagskole og videregående i Nordkapp.
Eni Norge inngår avtale med Nordkapp maritime fagskole om oljevernopplæring. Fagskolen i Honningsvåg blir først i verden til å ta i bruk simulator til trening av oljeoppsamling i mørket.

Det ble møtt med stor applaus da nyheten ble kjent under Kyst- og havnekonfernasen i Honningsvåg.

Utbyggingen av Goliatfeltet har gitt Vest-Finnmark en betydelig styrket oljevernberedskap, i stor grad tilpasset lokale forhold langs Finnmarkskysten. Goliat-beredskapen kan brukes både ved lokale og nasjonale hendelser, uavhengig av om utslippskilden er et skip eller en installasjon på sokkelen. Avtalen bygger videre på den eksisterende beredskapen for Goliat, og er et ledd i en kontinuerlig forbedring av denne.

Mørket en utfordring
Overvåking og oppsamling av olje i mørket er en utfordring Eni Norge har jobbet med i flere år. Nordkapp maritime fagskole har moderne simulatorer, hvor det er mulig å simulere både utslipp og oppsamling av olje under krevende forhold, som for eksempel i mørket. Dette er spesielt viktig i nordområdene, hvor det er lite dagslys om vinteren.

I tillegg skal fagskolen trene personell både på havet og på land med sikte på å lage et felles situasjonsbilde over en tenkt hendelse.

Tredelt oppdrag
Kontrakten med Nordkapp maritime fagskole er tredelt. Foruten kurs og trening innenfor oljevernberedskap, skal fagskolen i Honningsvåg også levere slepekurs for beredskapsfartøyet Esvagt Aurora og andre fartøy Eni Norge benytter på Goliatfeltet. Oppgaven vil da være å trene besetningen på skipene i å fjerne andre skip som eventuelt kommer drivende mot Goliat-plattformen.

Den tredje delen av kontrakten omfatter samhandlingskurs og trening for personell på Goliat-plattformen, tankskipene som skal hente olje og beredskapsfartøyer på Goliatfeltet, for å kunne gjennomføre mest mulig sikre lasteoperasjoner på feltet.

Avtalen gjelder fra 1. november 2014 og strekker seg tre år frem i tid. Kontrakten inneholder også en opsjon på forlengelse på ytterligere to pluss to år.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS