Kutter to av tre

Når vinteren setter inn får Alta et betraktelig dårligere flytilbud til Oslo.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 21.09.2014 15:45

Flytilbudet fra Finnmark blir dårligere etter at Norwegian kutter avganger. (Illustrasjonsfoto)
Når vinteren setter inn får Alta et betraktelig dårligere flytilbud til Oslo.

I slutten av oktober forsvinner to tredjedeler av Norwegians avganger til og fra Alta, noe som betyr at det kun er avgangen som går 11.50 fra Alta som gjenstår på hverdager.

Når kveldsflyet på fredager blir kuttet, fjerner Norwegian også lørdagsruta fra Alta. Søndagsflyvningene reduseres fra to til én.

Det betyr at hvis du har tenkt deg på helgetur til Oslo i vinter, må du returnere med flyet klokka 08.00 på søndager hvis du booker deg med Kjos-selskapet.

At rutetilbudet svekkes kraftig samtidig som kulda setter inn, kommer ikke som noen overraskelse på lederen i Alta ruteforum.

– Vårt innspill har hele tiden vært at ettermiddagsruta også skulle gå på vinteren, siden det er i høst- og vinterhalvåret at vår arbeidshverdag og møteaktiviteten pågår som mest. Men Norwegian har signalisert at belegget ikke er godt nok for å forsvare ekstraruta på vinterprogrammet, sier Kjell-Eirik Mortensen, som også er leder i Alta Næringsforening.

Han skulle gjerne sett at flyselskapet opprettholdt sitt flytilbud, men har forståelse for at det er økonomien som rår.

--Vi kan ikke bare gjøre flyvningene populære. Nå håper vi at hurtigbåten mellom Alta og Hammerfest så raskt som mulig kommer i gang og får nok rotasjoner slik at disse kan korrespondere med flytidene og dermed øke etterspørsel på flybilletter til og fra Alta lufthavn, påpeker Mortensen.

Ifølge Norwegians bookingsystem skal de tre daglige avgangene komme tilbake når sommerprogrammet overtar i månedsskiftet mars/april, skriver Altaposten.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS