Råfiskloven for fall?

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) varsler mindre politisk styring med fiskerinæringen, skriver Dagens Næringsliv. Deltakerloven og råfiskloven kan komme til å forsvinne.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 19.08.2014 13:27

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker vil ha omstilling i fiskerinæringen.
Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) varsler mindre politisk styring med fiskerinæringen, skriver Dagens Næringsliv.  Deltakerloven og råfiskloven kan komme til å forsvinne.

De omfattende politiske reguleringene av fiskerinæringen får i to delrapporter som legges fram under fiskerimessen i Trondheim tirsdag, mye av skylden for den hardt pressede situasjonen i fiskerinæringen, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Ifølge de to rapportene fra Universitetet i Tromsø og Norfima, samt Sintef, har politikerne bidratt til å begrense norsk fiskerinærings konkurransekraft.

--Det er en klar konflikt mellom målet om å bli verdens beste sjømatnæring og måten fiskerinæringen reguleres på i dag. Skal målet oppnås, må politikerne lette på trykket til fiskerinæringen, sier professor Robert Tveterås ved Universitetet i Tromsø ifølge DN

Han leder det regjeringsoppnevnte utvalget som er satt ned for å gjennomgå sjømatnæringens rammevilkår, lønnsomhet og konkurransekraft. Konklusjonen skal være klar innen jul.

--Fiskerinæringen sliter med lav lønnsomhet og sterk og global konkurranse. Den sirkelen må vi ut av. Status quo er ikke lenger noe alternativ, vi har ikke noe valg. Skal norsk fiskerinæring ha en framtid, trenger vi ikke flere lover og regler, men det motsatte, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker til avisen.

Hun påpeker at laksenæringen, i motsetning til fiskerinæringen, har klart å omstille seg.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS