2. inntak er gjort

2. inntak til de videregående skolene i Finnmark ble gjort før helgen. Inntaket viser at 86 prosent av alle søkere har kommet inn på sitt første ønske.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.07.2014 05:25

Rektor John Arne Andersen er fornøyd med søkermassen til skolen i Honningsvåg.
2. inntak til de videregående skolene i Finnmark ble gjort før helgen. Inntaket viser at 86 prosent av alle søkere har kommet inn på sitt første ønske.

Rundt 350 ungdommer har fått nytt tilbud om skoleplass. Til sammen har 2 933 søkere fått tilbud om skoleplass. 2 734 av disse har ungdomsrett.

Etter første inntak stod rundt 800 søkere på venteliste, 470 av disse hadde ungdomsrett. Etter andre inntak står 460 på ventelister, hvorav 270 av disse har ungdomsrett. Med unntak av en håndfull av disse, har samtlige fått tilbud om skoleplass på et lavere ønske etter andre inntak. Før skolestart skal alle ha fått et tilbud.

Etter svarfrist for første inntak 18. juli, var det fortsatt i overkant av 150 ungdommer med rett som ikke hadde svart på tilbud om plass. Inntakskontoret har ringt samtlige av disse for å unngå at de mister plassen de er tilbudt.

Svarfristen for 2. inntak er 2. august. Fra 5. august overtar skolene inntaket av elever til kommende skoleår.

Fornøyd
John Arne Andersen, rektor ved Nordkapp maritime fagskole og videregående skole, er veldig fornøyd med antall søkere til skolen.

--Vi har så og si oppfylling i alle klassene, og ved enkelte tilbud er det venteliste, sier Andersen til Radio Nordkapp.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS