Trussel om terrorhandling

Politiet har mottatt informasjon om at noen planlegger å gjennomføre en aksjon i Europa, hvor Norge er nevnt.
Riks
Christine Gamst Vitikka
Publisert : 24.07.2014 10:27

Politiet har mottatt informasjon om at noen planlegger å gjennomføre en aksjon i Europa, hvor Norge er nevnt.

--Politiet vet foreløpig ikke om dette er opplysninger som stemmer. Vi vet heller ikke hvor et mulig angrep kan skje, sier fungerende politidirektør Vidar Refvik.

På bakgrunn av trusselvurderingen fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) har politiet iverksatt en rekke tiltak for å forebygge et eventuelt angrep. Samtlige av landets politidistrikter er varslet om situasjonen, og de er forberedt på å respondere dersom noe skulle skje.

Mer synlig væpnet politi
PST jobber med å innhente mer informasjon, og vi håper at situasjonen blir avklart så snart som mulig. Politiet må ta denne type informasjon på alvor, selv om det skulle vise seg senere at det ikke stemmer. En del av tiltakene som politiet iverksetter, vil være synlige for publikum. Folk vil merke den styrkede beredskapen ved at politiet blant annet er synlig tilstede ved grenseoverganger, togstasjoner og flyplasser.

Forebyggende tiltak
Det er ikke uvanlig at det kommer informasjon om at det planlegges aksjoner mot bestemte land. Å skape frykt og uro i befolkningen kan være et motiv i seg selv.
--Vi forstår at enkelte kan bli urolige. Informasjonen som politiet har inneholder ikke trusler mot konkrete objekter eller personer. På nåværende tidspunkt er det ikke grunn til å anbefale at folk skal ta spesielle forholdsregler, sier fungerende politidirektør Refvik.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS