Finnmarks-samarbeide på fiskerimessa 2006 i Murmansk

Finnmark Fylkeskommune og Innovasjon Norge har også i år invitert bedrifter og kommuner fra Finnmark til den tradisjonsrike fiskerimessen Sea.Resources.Technologies. 2006 i Murmansk.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 29.01.2006 09:52

Finnmark Fylkeskommune og Innovasjon Norge har også i år invitert bedrifter og kommuner fra Finnmark til den tradisjonsrike fiskerimessen Sea.Resources.Technologies. 2006 i Murmansk.

Bedrifter og kommuner fra Finnmark har i mange år samarbeidet med å gjøre Finnmarks fellesstand attraktiv og interessant for publikum. På messearrangementet i 2005 merket alle økende interesse rundt samarbeidet med bedrifter fra Norge.
Påmeldingene er nå klar og følgende organisasjoner skal delta på Finnmarkstanden 2006:
 Hammerfest havnevesen/Hammerfest kommune
 Forsøl AS, Hammerfest
 Forsøl Seafood AS, Hammerfest
 Båt og Motor AS, Hammerfest
 Hammerfest fryseterminal
 Bunker Oil
 Refa Frøystad Group AS
 Sildesalgslaget
 Råfisklaget
 Sør – Varanger kommune/Havnevesenet
 KIMEK AS, Kirkenes
 Fiskeribladet
 Barents Skipsservice, Båtsfjord

Finnmark fylkeskommunen og Innovasjon Norge skal også delta under årets messe.

For næringslivet i Finnmark er det svært viktig å delta på fiskerimessen i Murmansk. Russland er og kommer til å være et av Norges største eksportmarkeder for fiskeprodukter, både målt i volum og verdi. Russerne er blitt enda mer kjøpesterke og satser stadig mer på kvalitet.
Handelen mellom Norge og Russland vokser også innen mange andre områder.
Finnmark fylkeskommune og Innovasjon Norge legger stor vekt på å tilrettelegge for deltakelse. Utvikling av samarbeid mellom norske og russiske virksomheter er en viktig del av fylkeskommunens rolle som regional utviklingsaktør. Fylkeskommunen har vært initiativtaker, og har i samarbeid med Innovasjon Norge vært med på å finansiere og legge til rette for å oppnå målrettet felles profilering.

Følgende målsettinger ga deltakerne på messa i 2005 uttrykk for å:
• Inngå konkrete avtaler om kjøp / salg av varer eller tjenester
• Inngå intensjonsavtaler om fremtidig samarbeid
• Søke etter samarbeidspartnere på et bestemt virksomhetsområde
• Profilere virksomheten generelt
• Profilere utvalgte produkter eller tjenester
• Lære om det russiske markedet / forretningsdrift i Russland
• Pleie kontakten med eksisterende forbindelser
• Etablere nye / andre typer forretningsforbindelser

Norske utstillere er svært opptatt av å få knytte sterke kontakter med sine potensielle partnere. Spesielt de som deltar første gang ønsker å lære om situasjonen og mulighetene i det russiske markedet.
Finnmark sin fellesstand har eget møterom og det vil være tolker tilgjengelig under hele messen. Slik tilrettelegging vurderes som svært viktig for at norske og russiske aktører skal få etablert kontakt og lagt de første stegene mot et fremtidig samarbeid.
I 2005 var det mye aktivitet på Finnmarkstanden, og mange deltakere gjennomførte møter med potensielle partnere. Vi regner med at også årets messe vil gi grunnlag for forretningsaktivitet.








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS