Demokratireform

Kommunereformen må være en demokratireform. Det sier Sveinung Rotevatn, stortingsrepresentant fra Venstre, til Radio Nordkapp.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 16.06.2014 17:22

Til venstre: Johnny Ingebrigtsen (SV) og Sveinung Rotevatn (V)
Kommunereformen må være en demokratireform. Det sier Sveinung Rotevatn, stortingsrepresentant fra Venstre, til Radio Nordkapp.

--Det er i dag et tusentall av interkommunale selskap som nærmest er utenfor kommunestyrenes kontroll. Sånn kan det ikke være i framtiden. Vi må få kommuner som er i stand til å drive velferdstilbudet og kommunale tjenester innen demokratisk kontroll, sier Sveinung Rotevatn.

SVs Johnny Ingebrigtsen frykter for store kommuner.

--Jeg frykter at det skal bli for store kommuner, slik at det blir for langt fra innbyggerne til rådhuset. I Finnmark ser jeg veldig få naturlige sammenslåinger, sier Johnny Ingebrigtsen.

--Det vil nok være mest naturlig å slå sammen rundt de store byene, for eksempel Stavanger og Oslo. Det kan også komme sammenslåinger i mitt hjemfylke som er Sogn og Fjordane og kanskje også i Finnmark, sier Rotevatn.

Begge er enige om at det ikke er penger å spare på sammenslåing, og at det må skje frivillig.

--Det er bare i de tilfellene hvor én av fem kommuner blokkerer en naturlig sammenslåing, at det må være mulig for Stortinget å bruke tvang, sier Rotevatn.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS