Gods over på kjøl

Vi vil se fiskerihavnene som en del av havneutbyggingene. Det sa Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Fremskrittspartiet).
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 16.04.2014 01:30

Vi vil se fiskerihavnene som en del av havneutbyggingene. Det sa Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Fremskrittspartiet).

--Mange regjeringer har i lang tid sagt at en ønsker å få mer gods over på kjøl og for så vidt mer gods over på jernbane fordi en ønsker å redusere trafikkmengden på veiene, både av slitasjehensyn og av trafikksikkerhetshensyn. En har i liten grad nådd målene sine.
En har altså sett at andelen gods til sjøs er noenlunde konstant. På jernbane går den ned. Det betyr at de virkemidlene en har brukt så langt, ikke har fungert godt nok.
Da synes vi det er naturlig at vi bruker litt tid og skaper et riktig bilde av hvordan situasjonen er, før vi går videre. Av den grunn har vi sagt at for noen av de havnene holder vi igjen pengene, rett og slett fordi vi må vite at vi investerer riktig før vi utløser investeringene, sa Ketil Solvik-Olsen.

--Nærskipsfartsstrategien, den store satsingen på å få mer gods over på sjø. Der har jeg forstått det sånn at regjeringa vil følge opp NTP, som la ei stor satsing i dette, ved å bruke 3 milliarder kroner på tiltak for å stimulere til bruken av sjø, og til havnesamarbeid. Men til nå er det stort sett utretninger, sa Magne Rommetveit (Hordaland Arbeiderparti).

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS