Venstre sa nei til evigvarende kvoter

Venstres landsmøte har vedtatt at fiskeressursene tilhører fellesskapet og at strukturkvoter dermed bør være tidsbegrensede.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 14.04.2014 21:59

Venstres landsmøte har vedtatt at fiskeressursene tilhører fellesskapet og at strukturkvoter dermed bør være tidsbegrensede.

Initiativ fra nord
Nordland Venstre tok initiativ til uttalelsen, men også fylkeslagene i Sør-Trøndelag, Troms, Finnmark, Oslo og Akershus stiller seg bak.

Uttalelsen fra de seks fylkeslagene lyder slik: Havressursloven slår fast at «De viltlevende marine ressursene ligger til fellesskapet Norge». På bakgrunn av dette prinsippet ønsker Venstre at strukturkvoter skal være tidsbegrensede.

--Denne avklaringen er jeg svært fornøyd med. Det gir en forutsigbarhet for næringen, og den sier at ressursene tilhører felleskapet, sier hadselværing og sentralstyremedlem Arne Ivar Mikalsen til vol.no.

Enstemmig
Landsmøtet diskuterte saken både lørdag og søndag.

--Den ble enstemmig vedtatt av et gledelig fiskeri-interessert parti. Det setter jeg stor pris på. Fiskeri er en evigvarende fornybar ressurs som om forvaltet rett, er av det vi skal leve av i fremtiden, sier Mikalsen.

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS