15 nye milliongevinster i Pantelotteriet

Stadig flere drømmer om å bli pantemillionærer, og omsetningen i Pantelotteriet er rekordhøy. Nå starter en ny lotterirunde, med 15 nye milliongevinster i potten.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 17.04.2014 21:40

Stadig flere drømmer om å bli pantemillionærer, og omsetningen i Pantelotteriet er rekordhøy. Nå starter en ny lotterirunde, med 15 nye milliongevinster i potten.

Drømmer du om å bli millionær? I Pantelotteriet brukes flaskepant som innsats i panteautomater. Siden 2008 er det solgt rundt 459 millioner lodd av 50 øre per stykk, og det er foreløpig utbetalt nær 1,8 millioner premier på over 78,1 millioner kroner til sammen. Nå har Pantelotteriet lagt 15 nye milliongevinster i potten.

155 515 premier i potten
– Vi fikk mange tilbakemeldinger om at folk ikke er så interesserte i å vinne småbeløp. Vi har derfor droppet mange av smågevinstene til fordel for flere milliongevinster. Slik er det færre som vinner, mens sjansene for å vinne toppgevinst øker. Det har vært veldig populært, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.

Som tidligere vil totalt 35 millioner kroner bli utbetalt i gevinster i løpet av den nye lotterirunden. I tillegg til 15 toppgevinster på én million kroner, vil det også være 5 000 lodd med gevinster på 1 000 kroner, og 150 000 lodd som gir premier på 100 kroner.

Nær 76 millioner til Røde Kors
Men lotteriet skaper flere vinnere, ved at overskuddet går til Røde Kors.
– Inntektene fra Pantelotteriet bidrar til at vi kan gjøre mer for folk som trenger oss over hele landet. Vi går snart inn i påsken, hvor mange vil møte frivillige fra Røde Kors både i fjellet og ved sjøen. For at vi skal være rustet til å hjelpe, krever det øvelser og utstyr gjennom hele året. Vi håper at folk vil bidra ved å trykke på Røde Kors-knappen, sier president i Røde Kors, Sven Mollekleiv.

Pantelotteriet er i dag tilgjengelig i 1 631 butikker over hele landet, foreløpig hos REMA 1000, Kiwi, Meny-Ultra, ICA og Rimi. Røde Kors har mottatt nær 76 millioner kroner i støtte fra Pantelotteriet siden oppstarten i 2008. Lotteriet er en av organisasjonens viktigste inntektskilder.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS