13 personer er registrert omkommet i branner

13 personer er registrert omkommet i branner her i landet i løpet av årets tre første måneder. Dette er ni færre branndøde enn i første kvartal i fjor, ifølge tall fra DSB.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 20.04.2014 21:45

13 personer er registrert omkommet i branner her i landet i løpet av årets tre første måneder. Dette er ni færre branndøde enn i første kvartal i fjor, ifølge tall fra DSB.

-Det er gledelig å registrere at tallet på omkomne i brann går ned. Vi må tilbake til 2003 for å finne færre branndøde i første kvartal, opplyser administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannverforening.

Selv om året har startet bra, vil Kalheim nødig forskuttere en dødsbrannstatistikk med få omkomne for året som helhet. Han peker på at statistikken inneholder relativt små tall og at det derfor kan forekomme til dels store statistiske variasjoner fra måned til måned.

-Vi vet av erfaring at dødsbrannstatistikken kan forverre seg dramatisk fra et kvartal til det neste. Med ni måneder igjen av året er det derfor altfor tidlig å heise flagget, sier Kalheim.

I fjor omkom 61 personer i brann her i landet. De aller fleste omkom i boligbranner. Ifølge DSB tilhørte tre av fire av de omkomne såkalte risikogrupper. Eldre, bevegelseshemmede, rusmisbrukere og arbeidsinnvandrere er eksempler på slike risikogrupper.

Norsk brannvernforening planlegger et nytt informasjonsprosjekt rettet mot pårørende til eldre personer som tilbringer seniorlivet i egen bolig. Hensikten er å gi de pårørende økt kunnskap og bevissthet om enkle brannverntiltak for hjemmeboende eldre.

-Pårørende til eldre personer som tilbringer livet i egen bolig er en viktig ressurs som må utnyttes bedre i brannvernarbeidet. Får vi de pårørende med på laget, er jeg overbevist om at vi også vil se en varig nedgang i antall omkomne i brann, fremholder Kalheim.

(Norsk brannvernforening)

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS