Ka Skjer?

Honningsvåg musikkforening hadde kalt årets musikkshow for ”Ka Skjer?”. Det er alltid en egen stemning på Turn når HMF har show. Oladalen, innmarsj med ”Stein Song” gir alltid en god start på kvelden.


HER
kan du se YouTube video

Kultur
Raymond Elde
Publisert : 01.01.2014 01:00

Honningsvåg musikkforening hadde kalt årets musikkshow for ”Ka Skjer?”. Det er alltid en egen stemning på Turn når HMF har show. Oladalen, innmarsj med ”Stein Song” gir alltid en god start på kvelden.


HER
kan du se YouTube video

Det er en utfordring å starte showet fra scenen så snart korpsets kjenningsmelodi er ferdig. I år hadde de løst den overgangen med sin egen video over Ylvis – The Fox, her fikk vi se hvordan showgjenget har det i perioden fra øving til premiere.

Musikkshowet har i mange sesonger satset på lyssetting og lys, det gir en ekstra dimensjon til forstillingen og er med på framheve stemningene de ønsker.

Fra åpningsmelodi med trøkk i, tok de det ned med en rolig melodi, det slike skifter som gjør det spennende å være publikum.

Den blå-blå-regjeringen hadde en egen tilhenger på scene og dette nummeret fikk veldig god tilbakemelding fra salen. Det var mye klapping igjennom hele showet.

I februar fikk vi vite at Veidnes skulle bli oljehovedstaden i Finnmark, Musikkshowet hadde skrevet ferdig gratulasjonssangen på bergegnsdialekt før kontra meldingen kom.
På Turn søndag kveld fikk vi møte unge sangsolister som virkelig kan synge og ikke minst liker å synge, det merket vi.

HMF Big Band var tilbake og de hadde med seg kjente og kjære solister.
Kystens takstmann som også var en av konferansierene på showet bli herlig gjenskapt i tale og fakter av ungdom i showteamet.

Musikkforeningen hadde også en overraskelse i konferansieringen her hadde de hentet en debutant som til daglig jobber i Sametingets Honningsvågavdeling. Så vi ble ønsket velkommet på samisk.

Vår kjære ridder som også er filmskaper ble kommentert på scenen av NRKs Hans-Wilhelm Steinfeld, Det var en ung Jensen som hadde den oppgaven. Her fikk vi lære at Kråkeslottet skal bli det nye Kreml.

Det at vi har et oppgående og aktiv brannvesen hadde HMF fått med seg slik de også hyllet vår lokale brøytebilsjåfør som er blitt tv-kjendis.

Hjem Til Dæ, den nasjonale landeplagen med Sirkus Eliassen var skrevet om til lokal forhold her var det flere av damene i salen som ble invitert hjem til Laksefjordgata. I et par nummer brukte Musikkshowet også gulvet som en del av forstillingen og det skaper alltid en ekstra spenning og dimensjon.

Det at styreleder i Helse Finnmark var på Lopphavet i storm og oppdaterte face – samtidig som kapteinen anfalte alle om å legge i køya er nå nevnt.

Musikkshowet bydde på seg selv og alt de hadde – det holder i massevis, vi kommer tilbake om et år uansett ”Ka (som) Skjer?”

HER kan du se navnene på de som var med og kjøreplanen (pdf)








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS