- Riktig av kommunen å satse

Arvid Bye mener bevilgningen til Nordkappmuseet viser at det var rett av kommunestyret å kjøpe Nordea-bygningen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 05.09.2013 17:39

Arvid Bye mener det var rett av kommunen å kjøpe Nordea-bygget, og viser til mandagens lekkasje fra statsbudsjettet for 2014.
Arvid Bye mener Kulturdepartementets bevilgning til Nordkappmuseet viser at det var rett av kommunestyret å kjøpe Nordea-bygningen.

Mandag kunne Radio Nordkapp avsløre at det i neste års statsbudsjett er satt av 5,5 millioner kroner til Nordkappmuseet.

--Jeg tar dette som en anerkjennelse for jobben vi har gjort med å fremme et godt prosjekt. Det er mange museum som har søkt år etter år om tilskudd fra ordningen «Nasjonale kulturbygg». De fleste får noe til slutt, men det er prosjekt som har ventet fra fem til åtte år. Vi fikk altså tilslag på første forsøk, sier Arvid Bye, daglig leder i Museene for kystkultur og gjenreisning, til Radio Nordkapp.

--Etter min vurdering var det helt avgjørende at Nordkapp kommune bevilget 12 millioner kroner til å kjøpe bankbygget. Det viste lokalt engasjement og vilje fra kommunens side til å bidra med sin andel i prosjektet. Nå er det Finnmark fylkeskommune sin tur å bidra med sitt, sier Bye.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS