Selger unike klær til unike barn

Tidligere honningsvåging Sara Abrahamsen, syr og designer klær. Salget og interessen øker stadig, og for første gang er klærne fra Lille design mulig å kjøpe i Honningsvåg.
Næring
Christine Gamst Vitikka
Publisert : 04.06.2012 17:22

Daglig leder Bente Andreassen på Rokken Tekstil og Gave er spent på salget av de unike klærne til Lille design.
Tidligere honningsvåging Sara Abrahamsen, syr og designer klær. Salget og interessen øker stadig, og for første gang er klærne fra Lille design mulig å kjøpe i Honningsvåg.

Det er nemlig hennes tidligere arbeidsgiver, Rokken tekstil og gave, som nå har fått tilsendt en pakke med et utvalg av Lille design-firmaets produkter.

--Lille design er et produkt av en frustrert mor, som oppdaget at minstegutten slet i stykker utallige bukser da han begynte å krabbe. Da tok jeg fram den gamle symaskinen jeg kjøpte av Bente på Rokken, og tegnet mønster og sydde det som jeg kalte for en krabbebukse. Buksa hadde forsterkinger flere steder, han kunne krype så mye han ville og det gikk aldri hull på buksa. Jeg begynte å få bestillinger, og slik suste det av gårde og nå er det jeg, en kvinne til og samboeren min som driver Lille design, forteller Sara Abrahamsen på telefon fra hjemstedet i Melhus kommune.

--Produktene jeg har sendt er bare et utvalg av det jeg har. Samtidig som jeg håper det blir salg på varene, håper jeg klærne kan gi inspirasjon og ny giv til søm og håndarbeidsmiljøet i Honningsvåg. Før da jeg var liten var det utrolig mange som drev på med søm. Klærne mine har enkle snitt, så det er absolutt mulig å få til noe slikt hjemme på symaskinen sin, hvis man bare tør, sier Abrahamsen.

Sara har sent blant annet Rikke-skjørt, smekker, Sunniva dukker og Helene-kjoler til Rokken.

--Dette er en kjole i retro-stil av bomull. Kjolen er konstruert slik at den kan brukes fra man er to år, og flere av mine har kunnet bruke den på barna sine fram til de ble fem år. Snittet er laget slik at den vokser med barnet, og dette er en bevisst tanke i Lille designs klær, at du kan ha klærne i mer enn en sesong, sier Abrahamsen.

 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS