Språk nøkkel til samarbeid

Finnmark faller fra inæringutvikling uten styrket språkopplæring i skolen. Det mener leder av Finnmark Unge Høyre, Hanna Bakke-Jensen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 05.05.2012 21:45

KREVER SPRÅKSATSING: Hanna Bakke-Jensen fra Finnmark Unge Høyre bad fredag Høyres landsmøte satse hardere på språkopplæring i norsk skole. Foto: Finnmark Høyre
Finnmark faller fra inæringutvikling uten styrket språkopplæring i skolen. Det mener leder av Finnmark Unge Høyre, Hanna Bakke-Jensen.

Under Høyres landsmøte i Oslo fredag gikk den 17 år gamle ungdomspolitikeren hardt ut mot språkopplæringen i norsk skole. Hun pekte der på at mange ungdommer i dag ikke tilbys opplæring i viktige språk som er i ferd med å danne grunnlaget for viktig næringsutvikling i framtiden.

Sats på unge
Med nordområdesatsingen som et av Norges viktigste utenriksprosjekt og mens Kina stadig vokser seg sterkere økonomisk, risikerer nordmenn å falle utenfor, mener hun.
- Verden blir mindre, og vi kommer stadig i kontakt med nye nasjoner og får nye handels- og samarbeidspartnere. Partnere som ikke bruker tysk, fransk og spansk. Skolen er den beste plassen for en ny språksatsing. Vi må satse på de unge. Det er de som skal taNorge videre og styre landet i framtiden. Ingenting er feil med å satse på nye språk - spesielt ikke i en verden som er i teknisk og fysisk globalisering, sa Bakke-Jensen til Høyres landsmøte.

(pressemelding Finnmark Høyre)








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS