Ønsker å jobbe innen fiskeri

Ungdomsfisket er godt i gang og to av deltakerne med sommerjobb om bord på Flipper er to spreke jenter. Begge ønsker å jobbe innen fiskeri i framtiden.
Næring
Christine Gamst Vitikka
Publisert : 20.07.2015 05:20

Harald Brynjulfsen er Ina-Renee Aronsen (21) og Julie Nerberg Hansens (15) læremester på havet. –Nå klarer de å ta løs en fisk uten å ødelegge fingrene sine, sier Brynjulfsen spøkefullt.
Ungdomsfisket er godt i gang og to av deltakerne med sommerjobb om bord på Flipper er to spreke jenter. Begge ønsker å jobbe innen fiskeri i framtiden.

--Jeg tok meg jobb her fordi jeg ønsket meg sommerjobb og fordi min drøm er å få egen båt, sier Ina-Renee Aronsen.

Ina-Renee jobber sammen med femtenåringen Julie Nerberg Hansen. Også hun ønsker å jobbe innen fiskeri i fremtiden.

--Jeg har søkt meg inn på naturbruk og ønsker å jobbe innen oppdrett i fremtiden. Jeg synes det virker veldig interessant, sier Nerberg Hansen.

Prosjektleder for Ungdomsfiskeprosjektet er Kari Lene Olsen ved Om Kapp KF. Tilbakemeldingene hun har fått av skipper Harald Brynjulfsen er at ungdommene er veldig lærevillige og kjekke å ha ombord.

For kommunen er det viktig å ha et ungdomsfiskeprosjekt for å rekruttere flere unge fiskere til kommunen.

--Alderssnittet og frafallet på fiskere er veldig høyt. Vi er jo en fiskerikommune så dette er viktig. Klarer vi å rekruttere en fisker, og gjerne ei jente – så er det verdt investeringa, sier prosjektleder Kari Lene Olsen til Radio Nordkapp.

Sommerens ungdomsfiske er fordelt på tre grupper som fisker to uker hver. Hver gruppe består av mellom fem og seks ungdommer.
 

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS