Origo Kultur AS offisielt overtatt

På generalforsamling i Alta torsdag 24.juni overtok Finnmark fylkeskommune samtlige aksjer i Origo Kultur AS og eier nå selskapet alene.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 04.07.2010 09:45

Tidligere styreleder Trine Bredal Hauan og tidligere daglig leder i Origo Kultur AS Arnt Øystein Andersen er takket av etter flere års innsats. (Foto: Elisabeth Andersen / Origo)
På generalforsamling i Alta torsdag 24.juni overtok Finnmark fylkeskommune samtlige aksjer i Origo Kultur AS og eier nå selskapet alene.

På samme generalforsamling endret selskapet navn til Finnmark Kultur AS. Det er valgt et nytt styre som ledes av fylkesråd for kultur, næring og samferdsel Roger Hansen. Fylkeskommunen jobber nå med å samordne investeringsselskapet med låneordningen for kulturnæringen i Finnmark. 

--Vi sitter nå på et godt verktøy for å utvikle kulturnæringen i fylket, og skal bruke tiden fram til høsten på å gjennomgå ordningene og prøve å tilpasse dem til dagens ordninger innenfor de rammene vi har til rådighet. Vårt mål er at Finnmark Kultur AS skal være et viktig verktøy for å styrke kulturnæringa i fylket, sier fylkesråden.

Har høstet erfaringer
Trine Bredal Hauan, som har vært styreleder i Origo Kultur AS siden etableringen i 2005, håper at fylkeskommunen gjennom Finnmark Kultur AS vil fortsette å gi gründerbedrifter innen kulturnæringen drahjelp. Hun beskriver sin periode som styreleder av investeringsfondet som spennende, og mener man gjennom Origo Kultur har bedrevet pionervirksomhet når det kommer til å overføre kompetanse til kulturgründere.

--Det har vist seg at avkastningskravet man forventet da Finnmark fylkeskommune og Origo Kapital AS gikk sammen om etableringen av investeringsfondet Origo Kultur ikke har vært enkelt å oppfylle. Vi har vært representert i flere av kulturbedrifters styrer, og har gjort mange erfaringer om lønnsomhet i kulturnæringen. Vi har følt deres hverdag på kroppen, og vi vet at mye kompetanse har vært tilført kulturgründerbedrifter gjennom Origo Kultur, sier Trine Bredal Hauan.
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS